Juve ostaje bez najvažnijeg igrača u veznom redu?

Stara dama će i ovu sezonu završiti s duplom krunom, a danas će igrači ovog kluba pred svojim navijačima proslaviti ovaj uspjeh. Međutim, iako se ova sezona tek završava u Juventusu već ozbiljno razmišljaju već o narednoj sezoni.

Italijanski mediji navode da će biti nekoliko promjena u igračkom kadru Stare dame, a to se posebno odnosi na vezni red. Kako piše Calciomercato na izlaznim vratima kluba nalazi se Sami Khedira koji je veoma važan dio prvaka italije.

Navodno, ovaj 31-godišnji reprezentativac Njemačke je izrazio želju da napusti Juve ovog ljeta i da karijeru nastavi u Kini ili Sjedinjenim Američkim Državama. Kako pišu mediji na Apeninima on je to odlučio nakon što je gotovo sigurno da će Juve ovog ljeta pojačati veznjak Liverpoola, Emre Can.

Can bi u Juve trebao stići kao slobodan igrač iz Liverpoola, dok bi od eventualnog odlaska Khedira ovaj tim mogao nešto i zaraditi s obzirom da Nijemac ima ugovor do ljeta naredne godine. Ipak, u Juventusu vjeruju da će Khedira ostati još jednu sezonu i narednog ljeta napustiti klub bez obeštećenja.