Krunić: Juventus ima Pjanića, koji je najbolji plejmejker Serije A

U prošlom kolu prvi put nastupio u startnoj postavi Milana

osanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić u dresu Milana dao je intervju za "Tuttosport" u kojem je govorio kako se osjeća u klubu te je otkrio svoja očekivanja od derbija protiv Juventusa. 

Krunić je u prošlom kolu protiv Lacija prvi put zaigrao od prve minute, a njegov tim je poražen na San Siru rezultatom 1:2, dok je Rade u tom meču igrao do 85. minute.

- Protiv Lacija sam bio malo uplašen. Bio je to moj prvi meč od prve minute na San Siru. Mislim da sam odigrao dobro, ali moglo je i bolje. Ostaje žal što smo izgubili. Kao starter se osjećam drugačije i imam osjećaj da je moja sezona tek počela - rekao je Krunić. 

Komentirao je i nedavnu promjenu trenera.

Žao mi je što je otišao trener Đampaolo (Giampaolo). Trebalo je više vremena da igrači shvate šta on traži od njih. Što se tiče Piolija, s njim smo mnogo odlučniji. Njegova filozofija fudbala odgovara našim karakteristikama - istakao je Rade.

Iznio je svoja očekivanja od gostovanja u Torinu u derbiju protiv Juventusa. 

- Juventus je najjači tim lige. Ipak, nama trebaju ovakve utakmice, jer ako pobijedimo, mnogo stvari će se promijeniti. Nedostaje nam samopouzdanje, a takav trijumf bi nas vratio u život. Moramo vjerovati u sebe i smatrati da možemo doći do tri boda u Torinu. Juventus ima Pjanića, koji je bez dileme najbolji plejmejker kompletne lige - hvalio je Krunić svog saigrača iz reprezentacije. 

Smatra da Milan na kraju sezone može do četvrte pozicije i plasmana u Ligu prvaka.

- Moj san je bio da zaigram za Milan. Sada nam trebaju bodovi da idemo ka vrhu tabele. Imao sam osjećaj da protiv Lacija mogu dati gol, nisam uspio, ali se nadam da ću to uraditi u duelu s Juventusom. Ako dobijem šansu za igru, dat ću sve od sebe. Što se tiče plasmana u Ligu prvaka, mi smo Milan i moramo vjerovati u to. Trenutno kasnimo osam bodova za četvrtim mjestom, ali ima još utakmica - poručio je Rade Krunić.