Juventus zbog Ronaldovog straha od hapšenja, neće putovati u ovu zemlju

Fudbaleri Juventusa neće narednog ljeta ići na turneju po SAD, jer bi postojala mogućnost da američke vlasti privedu Cristiana Ronalda, piše “New York Times”.

Juventus neće igrati prijateljeske mečeve u Americi, u okviru “Međunarodnog kupa šampiona”, turnira na kome učestvuju najveći evropski klubovi, već će nastupati u Aziji.

Pomenut mediji piše da je promjena plana uslijedila zbog problema koje Ronaldo ima sa američkim pravosuđem, odnosno zbog toga što je policija Las Vegasa ponovo pokrenula istragu nakon optužbi Katrhin Mayorga da ju je jedan od najboljih fudbalera svijeta silovao u junu 2009. godine.

Mayorga je progovorila o svemu devet godina kasnije, u intervjuu za njemački “Spiegel”, priznavši da je šutala sve vrijeme, jer je prihvatila da u zamjenu za šutanje dobije 375 hiljada eura.

Na osnovu njenog svjedočenja, policija je pokrenula istragu, jer po zakonima države Nevade zločin silovanje nikad ne zastarjeva.

Ronaldov dolazak u Ameriku mogao da se završi njegovim privođenjem, te Juventus, ali i organizatori “Međunarodnog kupa šampiona”, žele da izbjegnu bilo kakvu neprijatnost…