Juventus se lagano obračunao s Frosinoneom, Pjanić ušao u igru u 81. minuti

Ekipa Juventusa pobijedila je Frosinone u prvom meču 24. kola talijanske Serije A rezultatom 3:0 te je tako povećala vodstvo u odnosu na Napoli na 14 bodova.

Već u šestoj minuti Stara dama je stigla u vodstvo. Ronaldo je dodao loptu do Dybale, a ovaj silovitim i preciznim udarcem s nekih 20-25 metara matira gostujućeg golmana za slavlje na Allianz stadionu u Torinu.

Samo 11 minuta trebalo je Juventusu da postigne i drugi pogodak, a ovaj put se nakon kornera u listu strijelaca upisao defanzivac Leonardo Bonucci koji je pogodio za 2:0, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Konačnih 3:0 postavio je Cristiano Ronaldo na asistenciju Marija Mandžukića u 63. minuti, što je bio 19. pogodak za Portugalca u Seriji A. 

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić meč je počeo s klupe za rezervne igrače, a u igru je ušao u 81. minuti umjesto Khedire. 

Ovom pobjedom Juventus je ostao na prvom mjestu Serije A sa 66 osvojenih bodova, odnosno 21. pobjedom iz 24 utakmice, a Stara dama još uvijek nema poraz u talijanskoj ligi. Frosinone je, s druge strane, ostao na 19. mjestu sa samo 16 bodova.

 

Rezultati by SofaScore