Juventus strahuje zbog Pjanićeve povrede

N/FS BiH danas je na zvaničnoj internet stranici potvrdio da je Pjanić zbog problema sa zadnjom ložom napustio reprezentaciju te da će propustiti prijateljski susret sa Španijom.

Italijanski mediji javljaju da su u Juventusu izuzetno zabrinuti zbog povrede Miralema Pjanića, fudbalskog reprezentativca BiH, na sinoćnjoj utakmici Lige nacija protiv Austrije u Beču, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nogometni/Fudbalski savez BiH danas je na zvaničnoj internet stranici potvrdio da je Pjanić zbog problema sa zadnjom ložom napustio reprezentaciju te da će propustiti prijateljski susret sa Španijom, koji će se igrati 18. novembra u Las Palmasu. Osim Pjanića ogled sa Špancima propustiće i Ognjen Vranješ zbog upale grla.

Nakon toga italijanski mediji objavili su da se Pjanić već vratio u Torino, gdje će biti podvrgnut detaljnim ljekarskim pregledima kako bi se utvrdio stepen povrede. Tek nakon toga biće poznato hoće li sjajni 28-godišnji vezni fudbaler biti spreman za sljedeću Juventusovu prvenstvenu utakmicu protiv SPAL-a 24. novembra.

Razlog za strah u redovima “stare dame” je taj što je vezni red već oslabljen, jer će Emre Can odsustvovati s terena na neodređeno vrijeme zbog problema sa štitnom žlijezdom.