Samo jedan igrač je želja Stare dame: Juventus već pronašao zamjenu za Miralema Pjanića

Bh. fudbaler je tradicionalno svakog prelaznog roka meta raznih špekulacija, no ovaj put mediji na Apeninima tvrde da će Pjanić sigurno napustiti Staru damu, a interes za njegove usluge pokazali su PSG i Real Madrid.

Navodno, čak je i trener Massimiliano Allegri dao dozvolu da se Pjanić stavi na listu transfera iako još uvijek nije jasno da li će ovaj stručnjak i naredne sezone ostati na klupi prvaka Italije.

Ipak, prema pisanju tamošnjih medija u Juventusu već imaju listu fudbalera koji će se naći na transfer listi jer žele osvježiti igrački kadar za narednu sezonu.

Kako prenosi La Gazzetta dello Sport na ovoj listi pored bh. reprezentatitivca nalaze se još Paulo Dybala, Douglas Costa i Joao Cancelo.

Čini se da su u Juventusu već pronašli zamjenu za Pjanića, odnosno imaju veliku želju da to bude fudbaler Barcelone, Ivan Rakitić. Oko Rakitića se dugo špekuliše da napušta Barcu na kraju sezone i da više neće imati mjesta u katalonskom klubu.

Međutim, problem za ovaj transfer će biti Ernesto Valverde koji je poručio da Rakitić nije na prodaju jer je veoma važan dio njegove ekipe. No, Juve je spreman da ponudi oko 50 miliona eura za Hrvata.

Rakitić s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2021. godine, a pored Juventusa ranije se povezivao s prelaskom u Inter, no na kraju od toga nije bilo ništa.

Miralem Pjanić: Koliko Juventus traži, a koliko Real nudi za bh. veznjaka?

Miralem Pjanić bi ovog ljeta nakon tri godine mogao napustiti torinski Juventus.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine od dolaska iz Rome 2016. godine igra zaista fantastično u dresu Stare dame, ali ga je rukovodstvo Bianconera stavilo na transfer listu.

Spreman je Juve dakle prodati bh. veznjaka, a kao potencijalni kupci spominju se Real Madrid, Bayern Minhen, te francuski prvak PSG.

Najviše interesa za Pjanića za sada je pokazao Real. Trener španskog velikana Zinedine Zidane želi vezistu Juventusa u svom timu i pokušat će da ga angažuje ovog ljeta.

Međutim, Real i Juventus se za sada razilaze u cijeni. Torinski gigant za usluge 28-godišnjeg fudbalera traži čak 130 miliona eura, ali je Real spreman ponuditi nešto manje novca.

Kako tvrdi francuski Telefoot, Real Madrid je za Pjanića spreman izdvojiti cifru od 75 miliona eura. Pregovori o transferu bi mogli početi uskoro, a vidjet ćemo hoće li Pjanić na kraju obući dres Kraljeva iz Madrida.

Također, PSG je spremio identičnu ponudu kao i Real Madrid i bit će interesantno vidjeti gdje će na kraju bh. veznjak završiti, piše sportsport.ba.