Juventusovi prvotimci napravili korona-party: Prijavio ih komšija, navijač Juventusa

Dybala
Napravili su haos u toku reprezentativne pauze

 

Pojedini fudbaleri Juventusa koji nisu pozvani u nacionalne selekcije tokom reprezentativne pauze su se družili u kući Westona McKennieja.

Američki fudbaler je tako prekršio brojne COVID protokole, a jedan od njegovih komšija je pozvao policiju, koja je izgrednike "popisala" i odlučila kazniti. 

Kompletna italijanska javnost se tako okrenula protiv Juventusa, čak i navijači traže rigorozne mjere i protiv McKennieja i protiv saigrača koji su učestvovali u zabranjenom derneku, a oglasio se i navijač koji je prijavio cijelu stvar.

"Ja sam vidio da u taksijima dolaze djevojke u njegovu vilu, a znao sam da je to zabranjeno. Na početku sam razmišljao da li da prijavim ili ne, ali onda sam shvatio da to moram napraviti. Vidite, ja sam navijač Juventusa,prijavio sam ovo samo zato što oni moraju biti bolji na terenu. Možda bi im bilo bolje da o tome vode računa, a ne o zabavama kad su one zabranjene", kazao je ovaj navijač.

Oglasio se i Paulo Dybala, koji je priznao svoju grešku, ali tvrdi da to nije bila zabava, već večera.

"Znam da u ovako teškom momentu zbog pandemije koronavirusa širom svijeta ne smijemo praviti ovakve greške, ali pogriješio sam što sam ostao na večeri. To nije bila zabava, ali sam svejedno pogriješio", rekao je Dybala.

Italijanski mediji pišu kako su čelnike Juventusa njihovi igrači duboko razočarali te je pitanje kakva je njegova budućnost u klubu.