Južnokorejac pratio Kristijana Ronalda do Švedske, a posla je bilo i za policiju!

Na šta je sve spreman fudbalski navijač kad se naljuti pokazao je Kvak Ji-Hjuk nakon čije je "intervencije" bilo posla i za policiju.

On je bio među velikim brojem fanova koji su s nestrpljenjem čekali gostovanje italijanskog prvaka Juventusa, predvođenog planetarnom zvijezdom Kristijanom Ronaldom (Cristiano), u prijestolnici Južne Koreje u revijalnom meču protiv selekcije tamošnje K-lige, prenosi Avaz.

Juve je zaista i nastupio u Seulu krajem jula, no legendarni Portugalac nije ni ušao u igru, iako su organizatori upravo zbog Ronalda prodali veliki broj ulaznica. To je naljutilo navijače, pa čak i korejsku ligu koja je optužila Italijane za prevaru, te podnijela prijavu protiv Juventusa, Ronalda i agencije koja je organizirala meč.

Najdalje je ipak otišao spomenuti Kvak, koji se spakovao i otputovao iz Koreje sve do Švedske, gdje je boravila ekipa "Stare dame", kako bi na licu mjesta raspravio "nesporazum" s Ronaldom.

- Zašto nisi igrao u Koreji - pitao je Kvak, koji se pojavio pred Ronaldom u holu hotela u Štokholmu.

Kvak, koji je sebe opisao kao bivšeg vjernog Ronaldovog navijača, kamerom je zabilježio još nekoliko pokušaja da privuče pažnju zvijezde Juventusa, čak mu je pjevao na portugalskom jeziku. Međutim, Portugalac je sve to ignorirao.

Agencije prenose da je zbog Kvakove akcije policija pokrenula istragu.