Kada će biti završeni radovi na stadionu "Asim Ferhatović Hase"?

.
I dalje je u toku rekonstrukcija terena stadiona "Asim Ferhatović Hase", a za TVSA je o radovima govorio načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić.

 

- To je projekat koji vodi Nogometni savez Bosne i Hercegovine, mi smo sufinansijeri tog projekta, rekao je Mandić i dodao:

- Međutim, čujem da se ponovo pokreću stvari oko stadiona. Vidio sam da je teren u Banjoj Luci otvoren, teren u Mostaru je pri kraju, to su dobri signali da će se i kod nas slična stvar desiti... Kako stvari stoje, to neće biti u onim rokovima koji su nama obećani, sumnjam da će u ovoj godini biti odigrana ijedna zvanična utakmica. Imamo informacije da bi travnjak trebao biti postavljen do kraja novembra mjeseca, te da se na proljeće urade finalni radovi. O kašnjenju u radovima ćemo pričati na našim sastancima.

Inače, FK Sarajevo do kraja prvog dijele sezone više nema domaćih utakmica... Bordo tim u subotu gostuje u Banovićima kod Slobode, potom je slobodan jer je gradski derbi pomjeren za proljeće, a u posljednjem jesenjem kolu ide u Trebinje.

 

Foto: Avaz