Da li im je isplaćen novac: Kada će fudbaleri Sarajeva otputovati u Sloveniju

Fudbaleri Sarajeva jučer su trebali krenuti put Rogaške Slatine. Međutim izabranici Husrefa Musemića su odbili da se upute u Sloveniju zbog dugovanja kluba prema njima.

Igračima nije isplaćeno nekoliliko plaća, te ugovorene rate, tako da su oni odlučili da ne idu na pripreme dok im se ne isplate dugovanja. Iako su se u javnosti pojavile razne informacije, jučer su iz Bordo kluba otkrili šta je zapravo razlog kašnjenja isplate novca fudbalerima koji su prošle sezone osvojili duplu krunu.

– Usred promjene većinskog vlasnika upravljačkih prava FK Sarajevo suočio se sa sporadičnom birokratskom procedurom zbog finansijskih transakcija iz Socijalističke Republike Vijetnam u Bosnu i Hercegovinu, koja se u prethodnom periodu intenzivno rješava.

Uzimajući u obzir veću količinu novca i činjenicu da se šalje prvi put na klupski račun, prilikom slanja novca od strane Vin grupacije, došlo je do ovih administrativnih procedura, jer je proces verifikacije znatno duži od očekivanog. Zbog nepovjerenja banaka na relaciji Vijetnam – Bosna i Hercegovina, novčana sredstva poslana od strane većinskog vlasnika upravljačkih prava već određeni vremenski period nisu raspoloživa, odnosno ne mogu leći na klupski račun, što je rezultiralo kašnjenjem plata svim uposlenicima. – saopćeno je jučer iz Sarajeva.

Kako saznaju Sportske.ba u toku jučerašnjeg dana fudbalerima Sarajeva je uplaćena jedna plaća, a danas bi im trebala biti uplaćena većina zaostalog novca. Bordo ekspedicija će put Slovenije krenuti danas u posljepodnevnim ili sutra u ranim jutarnjim satima.