Kaka o Neymaru: Razgovaramo, bliski smo prijatelji, znam da je želio da ide...

.
Bivši brazilski reprezentativac Kaka igrao je osam puta zajedno s Neymarom dok su obojica bili članovi brazilske reprezentacije, a nekadašnji veznjak Reala i Milana je nedavno otkrio da je PSG-ov napadač bio spreman da se vrati u Španiju.

 

Neymar je 2017. odlučio napustiti Barcelonu. Za rekordnih 227 miliona eura preselio se u glavni grad Francuske. Unatoč basnoslovnom ugovoru, pokazalo se da nije uvijek bio sretan u Parizu.

Prethodno je Brazilac proveo četiri godine u katalonskoj momčadi, sigurno mu je posebno ostala u sjećanju 2015. kada su u finalu Lige prvaka savladali Juventus, stvorivši slavni trio s Messijem i Suarezom. Neymarova avantura sa španskim klubom završila je 2017. godine. Od tada se mnogo špekulira o mogućem povratku krilnog igrača u Barcelonu.

Najbliži odlazak bio je 2019. godine, a to je otkrio Kaka, Neymarov bivši saigrač i prijatelj.

"Bliski smo prijatelji. Puno sam razgovarao s Neymarom kada mu je bilo loše u PSG-u. Želio se vratiti u Barcelonu", otkrio je Kaka za BeIN Sports.

Međutim, od tada se puno toga promijenilo. Brazilsko krilo ima fantastičan početak sezone u Francuskoj. Postigao je već 11 golova i dodao 14 asistencija, a momčad iz Pariza je lider Ligue 1. Kaka također primjećuje poboljšanje psihičkog stanja svog prijatelja.

"Danas je sretan", kaže bivša zvijezda koja je karijeru završila 2017. kao nogometaš Orlando Cityja .

"Razmišlja o dugoročnom projektu u PSG-u. Iz godine u godinu momčad je sve jača, gradi više kohezije da osvoji nešto stvarno važno poput Lige prvaka, osjeća se dobro u Parizu i PSG-u", jasan je osvajač Zlatne lopte iz 2007. godine.

Neymarov PSG neočekivano je kiksao u subotu u gostima kod Reimsa, ali i dalje je lider na tabeli sa 26 bodova i bez poraza. Drugi je Lorient sa 25, pa slijedi Marseille s 23 boda. Parižani imaju sedam bodova iz tri kola grupne faze Lige prvaka, a sada će odmjeriti snage s Benficom u Parizu. Prethodno su prošle sedmice ovi timovi u Lisabonu odigrali 1:1.