"Kako ćemo zaustaviti Ronalda? Pa, jedino da ga ne puste na granici da uđe u Francusku"

lyion
Garcia se osvrnuo i na Pjanića. Fudbaleri Lyona naredne srijede dočekuje na svom terenu Juventus u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Jasno je da je Juventus veliki favorit u ovom okršaju, no u Lyonu će sigurno dati svoj maksimum da pokušaju napraviti iznenađenje barem u prvoj utakmici.

Trener francuskog tima Rudi Garcia dobro poznaje stil igre Stare dame s obzirom da je nekoliko sezona bio na klupi Rome. Lyon nema baš najbolju sezonu, ali igračima neće faliti motiva u okršaju protiv slavnog Juventusa.

Svima je jasno da najveća opasnost prijeti od Cristiana Ronalda koji u posljednje vrijeme igra u sjajnoj formi. U razgovoru za Corriere dello Sport Garcia je govorio o ovom meču, te o tome kako bi njegov tim mogao zaustaviti Staru damu.

"Kako zaustaviti Ronalda? Ronalda možemo zaustaviti jedino na granici da ga ne pustimo u Francusku ili možda da mu se ne sviđa Lyon i da odbije igrati ovdje", kroz šalu je rekao Garcia i dodao: "Ozbiljno ću sada reći. Cijeli tim mora raditi na tome da zaustavimo cijeli tim Juventusa, a ne samo Ronalda. Nećemo se fokusirati samo na njega jer Juve ima još nekoliko sjajnih igrača. Greška bi bila da se fokusiramo na Ronalda, a onda da nam Dybala i Higuain naprave problem i kazne nas".

Garcia je za vrijeme mandata u Romi imao priliku da sarađuje s Miralemom Pjanićem i Wojciechom Szczesnyjem koji sada igraju za Juventus.

"Bit će zadovoljstvo ponovo vidjeti Pjanića i Szczesnog. Miretu ne smijemo dati prostora jer je on igrač koji 'hrani' napadače, a da ne pričam o tome kakav udarac ima", prokomentarisao je trener Lyona.