Kako otjerati Neymara? Mbappe ima novi plan, ključ u rukama Messija

,

Kylian Mbappe ne miri se s tim da i dalje dijeli svlačionicu s Neymarom.

Dok ekipi Paris Saint Germaina ide “iz sve snage” na terenu, svlačionica prvaka Francuske puna je kontroverzi. Naravno, u glavnoj ulozi su velike zvijezde kluba iz Pariza.

Sada je promijenio strategiju

Već je poznato da glavnoj vedeti Mbappeu (23) nije ugodno u PSG-u. Jedan od faktora koji ga je naveo da poželi napustiti klub je upravo “suživot” sa saigračem Neymarom.

Francuski reprezentativac čini sve kako bi Brazilac (30) napustio Pariz. Sada je promijenio strategiju u pokušaju da ga udalji od kluba, prenosi Marca.

Mbappeov novi plan je približiti se što je moguće više trećoj velikoj zvijezdi Lionelu Messiju. Pokazalo se to u petak, u utakmici francuske Ligue 1 protiv Ajaccia (3:0).

Francuz i Argentinac iznijeli su težinu meča kako bi pobijedili skromne protivnike i PSG-u donijeli nova tri boda.

Dva gola Mbappea i “umjetničko djelo” Messija za treći doveli su pariški klub do pobjede. Oba su igrača dokazala da se na terenu savršeno razumiju. No, gdje je bio Neymar?

Brazilac ovom prilikom nije mogao pomoći ekipi jer je suspendiran zbog žutih kartona.

Natjerati Neymara da “izgubi” najvećeg saveznika

Tu okolnost je Mbappe u potpunosti iskoristio kako bi proveo svoj plan. Približiti se što više Messiju i tako natjerati Argentinca da se, barem sportski, udalji od svog velikog prijatelja Neymara.

Na ovaj način francuski reprezentativac pokušava natjerati Neymara da “izgubi” svog najvećeg saveznika u PSG-u. To bi ga moglo natjerati da ode.

Ipak, još uvijek bi mogla postojati opcija da se Mbappe “pomiri” s Neymarom.

To bi uključivalo značajno ulaganje PSG-a za jačanje važnih pozicija u timu. Vjeruje se da bi to zadovoljilo zahtjeve Mbappe i natjeralo ga da razmisli o ostanku u ekipi. Makar i sa Neymarom kao saigračem, ali i jasnim ciljem – osvajanja prve titule u evropskoj ligi Lige prvaka za PSG.

Izvor: