Kako su igrali reprezentativci protiv Nizozemske?

nizozemska
Ko je bio najbolji pojedinac meča, a ko je razočarao

 

Ibrahim Šehić – najbolji pojedinac meča. Spasio nas poraza u više navrata fenomenalnim odbranama. Sjajan golman, iako pokazuje znakove nesigurnosti prilikom iznošenja lopte sa naše polovine terena. Moderni čuvari mreže učestvuju u pas igri sa štoperima.  Prema SofaScore najbolje ocijenjeni je naš igrač.

Darko Todorović – solidan. Ništa više od toga. Borben u duelima, ali bez velikog učinka u napadu.

Siniša Saničanin – Ponovo vrlo dobar. Nisu Nizozemci pravili velike probleme u skok igri. Budućnost reprezentacije. Sa iskustvom će postajati još bolji.

Dennis Hadžikadunić – Korektna partija pod pritiskom. Dva ili tri puta je reagirao izbacivanjem lopte u aut, ali nije imao većeg kiksa.

Advan Kadušić – U nekoliko navrata prekinuo opasne napade protivnika. Ali, očito je da našoj reprezentaciji nedostaju vrhunski bekovi koji bi pomogli u napadu, a imali snage i iskustva odraditi posao i u odbrani.

Gojko Cimirot – jedna od najstandardnijih posljednjih nekoliko utakmica. Protiv Nizozemske odlično odigrao u defanzivnoj fazi. Na njega se definitivno možemo osloniti i u budućnosti. Siguran na lopti.

Rade Krunić – naš najbolji igrač protiv nesretne Sjeverne Irske je nije bio na istom nivou. Krunić ima drskosti i kreacije da bude važan za reprezentaciju, ali dosta oscilira u svojoj igri.

Miralem Pjanić – sa nekoliko poteza pokazao svjetsku klasu. Sigurnost sa kojom iznosi loptu je neprocjenjiva za ovu selekciju. Čim je izašao znatno se osjetilo, a protivnik je postao mnogo opasniji kroz sredinu. Bez njega ova reprezentacija je upola slabija. Pjanić mora igrati 90 minuta, bez dileme.

Amer Gojak – veliki promet, mala zarada. Imao je nekoliko prilika jedan na jedan da se istakne, ali bez učinka. Morat ćemo imati više strpljenja da Gojak pokaže svoj talent i energiju u potpunosti.

Benjamin Tatar – debitant u reprezentaciji odigrao dobro i bez kompleksa. Borben, ali je oklijevao u nekoliko navrata očekujući pomoć saigrača. Pokazao je da se može računati, ne samo na njega nego i na još igrača iz Premijer lige BiH.

Milan Đurić – bezopasan. Potpuno se vidjelo da nije u takmičarskoj formi. U kontranapadima naše selekcije koje su predvodili Gojak i Tatar jednostavno nije učestvovao. Đurić je daleko jači kao džoker sa klupe.

IZMJENE

Sead Kolašinac – imao jednu veliku priliku kada je istrčao dobru kontru. Kolašinac mora igrati 90 minuta, jer mi nemamo boljeg na toj poziciji.

Edin Džeko – opasan kao i uvijek. Koliko je igrao, donio je kvalitet reprezentaciji u napadu posebno u tranziciji. Nejasno zbog čega je ostao na klupi većinu utakmice.

Amir Hadžiahmetović – korektno, ali previše orjetiran prema svom golu. Imao šansu za solidan udarac ili asistenciju pred kraj, ali je upropastio.

Lončar i Hodžić su pred kraj igrali prekratko za analizu. Hodžić je imao jedan solidan dribling, ali mu je lopta pobjegla u gol aut.