Kakva noć na fudbalskoj pijaci: United, City i PSG završili transfere od po 90 miliona!

.
Sve je gotovo

 

Početak je augusta što znači da je kraj prijelaznog roka sve bliže i da klubovi užurbano počinju da završavaju transfere koje planiraju već duže vrijeme. 

PSG je među klubovima koji su najaktivniji posljednjih dana, a prema izvještajima inostranih medija Parižani su sinoć završili novi veliki transfer.

Nakon što su uspjeli dovesti Ousmanea Dembelea za skromnih 50 miliona eura, ovaj put pariški Prinčevi su pokucali na vrata Benfice.

Novo lice na Parku prinčeva će u narednim danima psotati Goncalo Ramos, sjajni napadač Benfice koji računajući i bonuse u francusku prijestolnicu stiže za 90 miliona eura.

Dovođenje Dembela i Ramosa znači samo jedno, a to je i odlazak Kyliana Mbappea koji će prema svemu sudeći karijeru nastaviti u Real Madridu.

Izgleda da je tokom noći konačno i završena saga vezana za transfer Joška Gvardiola u Manchester City i pitanje je trenutka kada će Hrvat biti ozvaničen kao novi član Građana.

Njemački Bild izvješatava da će sjajni štoper pojačati novog prvaka Evrope za cifru od 90 miliona eura, s tim da je RB Leipzig osigurao i prijateljski meč sa Građanima u narednom periodu.

Saga oko prelaska Gvardiola na Etihad je trajala sedmicama, nakon što bi obje strane pronašle zajednički jezik nešto bi iskrslo, međutim sada više nema prepreka.

I Manchester United nije sjedio skrštenih ruku pošto su Crveni đavoli praktično doveli novog napadača jer je prostalo da Rasmus Hojlund samo stavit potpis na ugovor.

United će Danca računajući bonuse platiti više od 90 miliona eura što je bez konkurencije najveći izlazni transfer u historiji Atalante.

Inače, prema najavama sa Ostrva, klub sa Old Trafforda će obaviti još jednu kupovinu na Apeninima pošto u ekipu stiže i Amrabat iz Fiorentine.