Kakvi luzeri: Ono što su uradili igrači Arsenala nije se desilo otkako postoji fudbal u Engleskoj

.
Najveći gubitnici ikada

 

Ekipa Arsenala jučer je ponovo poražena, ovaj put na gostovanju kod Nottingham Foresta, te je Manchester City i zvanično prvak Engleske.

Topnici su poraženi sa 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Taiwo Awoniyi, te će posljednje kolo biti odigrano bez previše uzbuđenja.

Tim koji sa klupe predvodi Mikel Arteta ponovo je pokazao da je kralj negativnih rezultata, jer ono što su uspjeli prokockati je zaista nevjerovatno.

Naime, uspjeli su Topnici postaviti novi neslavni rekord koji nije viđen nikada u engleskom nogometu i postali su predmet ismijavanja.

Klub koji dolazi iz sjevernog Londona bio je na prvo mjestu u Premiershipu čak 248 dana i na kraju nije uspio da uzme titulu.

To se dosad nije desilo otkako postoji ligaški fudbal u Engleskoj, ali naravno ko drugi će takav rekord postaviti nego Arsenal.

Veći dio sezone Arsenal je igrao zaista sjajno i sasvim zasluženo su bili na vrhu tabele, te su navijači imali veliki razlog da se nadaju tituli.

Nažalost po njih, Topnici su sve prosuli od starta aprila i to je ono što najviše boli navijače Arsenala iako će naredne sezone nakon dugo vremena igrati u Ligi prvaka.

Krenulo je sve od gostovanja kod Liverpoola kada su imali prednost od 2:0, ali su na kraju morali da se zadovolje bodom jer je domaća ekipa uspjela da stigne zaostatak.

Nakon toga ista stvar desila se i protiv West Hama. Arsenal je imao prednost od 2:0, ali ponovo je utakmica završena sa 2:2, a pravi šok desio se kolo nakon toga.

Na Emiratesu je gostovao Southampton koji je čak imao vodstvo od 3:1, ali je Arsenal stigao do 3:3, međutim na kraju im to nije previše značilo u borbi za titulu.