Kamere su zabilježile "trenutak istine" i susret Mbappea i Benzeme

dsa
Ne vjerujte svemu što pročitate

Dugo je pokušavao Real Madrid da dovede Mbappea, a 23-godišnji Francuz bio pristao na sve uslove Španaca i obećao da će im se pridružiti, da bi na kraju, nešto ranije ovog mjeseca, saopštio da ostaje u PSG-u.

 

To je izazvalo veliko razočarenje u Madridu, a navodili su strani mediji da je najviše bio pogođen Mbappeov prijatelj Benzema jer je i sam iskusni napadač Kraljeva nagovarao Mbappea da dođe.

Ubrzo nakon Mbappeovog saopštenja Karim je objavio jednu fotografiju Tupaca sa prijateljem koji ga je "prodao", pa su naravno počele da se prave razne teorije, no prava slika je zapravo da su njih dvojica u fantastičnim odnosima.

 

Na okupljanju francuske reprezentacije Benzema se redom pozdravljao sa igračima i stručnim štabom, svi su mu čestitali na osvojenoj tituli Lige prvaka, a srdačan je bio i njegov susret sa Mbappeom.

Kamere su zabilježile taj događaj, a na kraju smo shvatili da nije sve istina ono što se plasira u medijima. Benzema i Mbappe su veliki prijatelji, zajedničkim snagama vode Francusku, a istovremeno vode bitke na terenima u dresovima različitih timova, iako je Karim silno želio da i na Santiago Bernabeu dijele svlačionicu.

 

Kada je Real u subotu pobijedio Liverpool s 1:0 i tako osvojio 14. naslov prvaka Evrope, Benzema je ponovo govorio o Mbappeu, ali ovaj put u mnogo pozitivnijem tonu.

"Želio sam da ispuni svoj san i igra za Real Madrid zajedno sa mnom. Odabrao je PSG, moramo poštivati njegovu odluku. Mlad je, nosi veliku odgovornost na svojim plećima. S ove tačke gledišta, tu nema problema, svako donosi odluke za sebe", rekao je Benzema.