Kantonalni prvaci u boćanju,treći u streljaštvu

.
U subotu je u organizaciji Saveza za sport i rekreaciju invalidnih lica “511” ,na boćarskom igralištu u Bosanskoj Krupi,održano je Kantonalno takmičenje u boćanju.

Učešće je uzelo šest ekipa sa prostora USK-a a ,a to su pored domaćina SSRI “511” bili članovi SSRI Sanski Most, SSRI Ključ, SSRI Velika Kladuša, SSRI Cazin I SSRI Bužim,.

 

Prvo mjesto uzela je ekipa domaćina SSRI “511” Bos. Krupa u sastavu Sejad Duranovic, Ramiz Gerdijanovic i Amir Hadzipasic, drugo mjesto pripalo je ekipi SSRI Sanski Most a treće SSRI Bužim. Prve dvije ekipe predstavljaće Kanton na Državnom prvenstvu koje je na rasporedu polovinom idućeg mjeseca, a domaćin je ponovo SSRI”511″ iz Bosanske Krupe.

 

Bosanskokrupske predstavnice,u sastavu Azra Kurtović,Mine Šabić i Ena Kurtović učestvovale s na državnom takmčenju u streljaštvu koje je u subotu održano u Zenici, kao najbolja ekipa SSRI Bosanska Krupa na kantonalnom takmičenju, i ostvarili dobar rezultat.S bronzom oko vrata s ovog takmičenja za osvojeno treće mjesto u Bosansku Krupu se vratila mlada Ena Kurtović.