Karijera Miralema Pjanića mogla bi dobiti zanimljiv preokret

.
Bh. fudbaler Miralem Pjanić (31) mogao bi napustiti ekipu Bešiktaša nakon samo nekoliko mjeseci.

Pjanić je u redove turskog prvaka stigao početkom septembra na posudbu iz Barcelone, ali svojim nastupima očigledno nije oduševio rukovodstvo kluba.

Sve se više piše o njegovom odlasku iz kluba. Spominje se raskid posudbe i povratak u Barcelonu, a turski list Fanatik danas donosi vijest kako bi se mogao desiti zanimljiv preokret za karijeru bh. veznjaka.Navodno interes za 31-godišnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine ponovo pokazuje njegov bivši tim Juventus i pokušat će dogovoriti posao o posudbi s Barcelonom.

Trener Stare dame Massimiliano Allegri želi Pjanića u svom timu i neće biti iznenađenje ako iskusni fudbaler ponovo obuče dres Bianconera iz Torina.

Pjanić se i prethodnog ljeta povezivao s torinskim velikanom. Ipak, do transfera nije došlo, a reprezentativac BiH je u posljednji tren odlučio da ode na posudbu u Bešiktaš.

Miralem Pjanić je dres Juventusa nosio od 2016. do 2020. godine. U tom periodu bio je jedan od najboljih veznjaka Evrope i osvojio je brojne trofeje.

Ukupno je za Staru damu odigrao 178 utakmica i postigao je 22 gola.

Što se tiče Bešiktaša, Pjanić je za ovaj tim nastupio 11 puta. Nije se upisivao u strijelce, ali je zabilježio četiri asistencije.