Zvuči kao šala: Karius je trenutno bolji golman od De Gee

Španac godinama slovi za ponajboljeg, a neki će reći i najboljeg golmana na svijetu, ali partije ove sezone mu ne idu baš u prilog.

De Gea je puno griješio i mogao bi biti jedan od glavnih krivaca ako se United ne uspije plasirati u Ligu prvaka, pošto je greškama indirektno "ukrao" bodove Crvenim vragovima.

Prije godinu dana smo se smijali Lorisu Kariusu, kojeg je Liverpool poslao u Bešiktaš, no danas se priča drugačija priča.

Sada, statistički gledano, Karius je bolji nego De Gea, makar bilo teško porediti tursku i englesku nogometnu ligu.

De Gea je primio čak 53 gola ove sezone, Karis 39. Španac ima prosječnu ocjenu 6.46 po utakmici, dok je Karis na boljem prosjeku - 6.70.

Osim toga, De Gea je imao četiri greške koje su dovele do toga da United primi gol, Karius još nijednom nije koštao Bešiktaša svojim greškama u ovoj sezoni, prenosi sportsport.ba.

De Gea prima 1.4 golova po utakmici, Karis 1.2. Karius je odbranio penal, De Gea još nijedan u ovoj sezoni. Nijemac je na 60,1 posto uspješnih odbrana, De Gea na 58,8 posto.

Dakle, ako gledamo statistiku, Karius je trenutno bolji golman, mada opet, treba imati na umu da su rivali za Kairusa daleko lakši nego za De Geu u Premier ligi.