Katalonci su konačno uspjeli: Barcelona se riješila igrača koji je bio veliki problem

badlk
Barcelona je konačno uspjela da se riješi igrača koji je bio veliki problem katalonskom klubu, pa je tako francuski defanzivac, Samuel Umtiti, raskinuo ugovor sa Blaugranom

 

Barcelona je konačno uspjela da se riješi igrača koji je bio veliki problem katalonskom klubu, pa je tako francuski defanzivac, Samuel Umtiti, raskinuo ugovor sa Blaugranom.

Katalonski klub se dugo pokušavao riješiti francuskog igrača, jer mu je ugovor vrijedio još tri godine i imao je veliku platu, a Barcelona, koja nije računala na njegove usluge, morala je smanjiti izdvajanja za primanja zbog teške finansijske situacije.

Radi se o cifri od oko 20 miliona eura godišnje. Iako se na njega nije previše računalo, Umtiti je bio jedan od najplaćenijih igrača Barcelone.

Podsjetimo, Umtiti je prošlu sezonu proveo na posudbi u italijanskom Lecceu, gdje je nakon nekoliko godina odigrao odličnu sezonu. 

U Barcelonu je došao 2016. za 25 miliona eura iz Lyona. Ukupno je upisao 133 nastupa za katalonski klub, a tokom perioda na Camp Nou više su ga mučile povrede zbog kojih nije bio u formi, odnosno nikako nije mogao doći u savršeno stanje