Katalonci u problemima: Barcelona na trojici odabranih igrača planira zaraditi 50 miliona eura

23232323
Katalonski "Sport" piše da je Barcin plan zaraditi oko 150 miliona eura ukupno na odštetama

Barcelona što prije mora pronaći način da zaradi 50 miliona eura na nekome od 10 igrača na koje ne računaju sljedeće sezone.

Katalonski "Sport" piše da je Barcin plan zaraditi oko 150 miliona eura ukupno na odštetama, ali im je situacija neugodna jer prvo moraju zaraditi 50 miliona eura kako bi se mogla zatvoriti financijska konstrukcija oko dovođenja Roberta Levandovskog (Lewandowskog).

"Sport" tvrdi da postoje tri ključna igrača na kojima bi se mogao zaraditi novac u najskorijem roku - Frenki De Jong (Frenkie de Jong), Dest i Memfis Depaj (Memphis Depay). Katalonski medij je razradio po scenarij za svakog od spomenutih igrača te pojasnio kako bi Barcelona mogla na njemu zaraditi.

 

Nizozemski veznjak je najveći potencijal, žele ga mnogi klubovi, ali kao najrealnija opcija nameće se Mančester junajted kojeg će od ljeta voditi upravo De Jongov bivši trener iz Ajaksa, Erik Ten Hag.

Barcelona je voljna pustiti De Jonga za odštetu od 90 miliona eura.

Treća opcija je Depaj koji je s Barcelonom potpisao na samo dvije godine, pa je jasno da Barceloni prijeti mogućnost da ga izgubi besplatno. Depaj trenutno vrijedi oko 45 miliona eura, a Barcelona bi ga pustila za 15-ak miliona manje.

 

Foto : Twitter