Katalonski Sport: Miralem Pjanić naredne dvije sezone u Juventusu?

asd
Miralem Pjanić bi veoma brzo trebao postati novi fudbaler Juventusa.

Trener torinskog tima Massimiliano Allegri želi vidjeti Pjanića u svom timu, a razgovori o transferu sa Barcelonom i sa agentima bh. fudbalera su već počeli.

Međutim, Juventus prije konačnog dogovora sa bh. veznjakom želi da se riješi Aarona Ramseyja, a to bi se moglo desiti u narednih nekoliko dana.

Torinski klub je u pregovorima sa Wolverhamptonom i Tottenhamom o transferu velškog fudbalera. Sve bi se moglo završiti u narednih nekoliko dana, a njegova prodaja znači i povratak Pjanića u Torino.

Katalonski list Sport navodi da je dolazak reprezentativca Bosne i Hercegovine u Juventus samo pitanje trenutka te da bi on u Torinu trebao ostati naredne dvije sezone. 

Zbog prelaska u Juventus Pjanić će morati da se odrekne plate od 8.5 miliona eura. U Torinu će zarađivati nekoliko miliona manje, ali to bh. fudbaleru ne smeta i on je spreman na ovakvu žrtvu.

Tako će se Miralemu ispuniti želja o povratku u redove Bianconera gdje je igrao od 2016. do 2020. godine i gdje je osvojio četiri titule prvaka. Nastupio je 178 puta i zabio je 22 gola.

Miralem Pjanić je u Kataloniju stigao prošlog ljeta iz Juventusa, dok je u suprotnom pravcu poslat Arthur Melo. Kasnije će se ispostaviti da se ni naš veznjak, a ni Brazilac nisu naigrali u svojim novim klubovima.

U prošloj sezoni Pjanić je odigrao svega 30 utakmica za Barcu, a tek na njih 11 bio je starter.