KBV "Budo" Cazin obilježio uspješnu polusezonu

Klub borilačkih vještina "BUDO"  Cazin imao je i više nego uspješnu prvu polusezonu takmičenja.

"Naš klub je uzeo učešće na ukupno 15 domaćih i međunarodnih takmičenja. Na tim takmičenjima smo imali jako zapažene rezultate, i u naš grad smo donijeli 260 medalja (226 medalja u pojedinačnim kategorijama, a 34 medalje u ekipnim kategorijama). U pojedinačnim kategorijama smo osvojili 61. zlatnu, 49 srebrenih i 82. bronzane medalje", kazali su iz kluba.

Pored ovog, ovaj klub je zauzeo 2. mjesto u ukupnom plasmanu klubova na kantonu.

"Ovim uspjehom je naš grad Cazin konačno dobio svoj status koji zaslužuje, a koji je bio izgubio. Također, na 6 takmičenja smo bili u najbolja 3 kluba, pa smo isti broj pehara donijeli kući. Od svih tih takmičenja izdvajamo takmičenje u Sloveniji, na kojem smo od 105 klubova, mi stali na vrh trona osvojivši 1.mjesto, te u Bihaću u najjačoj konkurenciji do sad, zauzeli 2. mjesto", istaknuli su.

Ove godine, ovaj uspješni klub ima 10 prvaka kantona i 9 vice-prvaka - 3 prvaka Federacije BiH, te 2 vice-prvaka.

Najvrijednije medalje su zasigurno državne medalje, a svi članovi kluba mogu se pohvaliti sa jednim prvakom i vice-prvakom države.

"Troje naših takmičara su ostvarili svoje snove, nastupili su u prevelikoj konkurenciji na Balkanskom prvenstvu koje je održano u Beogradu. Nažalost, nisu došli do medalje, ali svi moramo biti ponosni na njih jer su nas predstavili u najboljem svijetlu",poručili su iz KBV "Budo".

Što se tiče godišnjice kluba, naravno, kao i svake prošle, obilježili su je sa svojim članovima i njihovim roditeljima. Organizirali su i klubski iftar u mjesecu Ramazanu što dovoljno govori da nije riječ samo o uspješnom klubu, već o jednoj velikoj porodici.

Moramo napomenutida je održano polaganje u klubu za viša zvanja gdje su članovi ovog kluba imali priliku dokazati komisiji kakav kvalitet imaju. Na polaganje je pristupilo 30 članova koji su uspješno položili viša zvanja od žutog do smeđeg pojasa. KBV "Budo" je bogatiji za još jednog karate majstora, uspješno položen ispit za crni pojas 1. dan.

"Radili smo na nabavci nove opreme za naše članove. Opremu smo platili u vrijednosti preko 8 000 KM. Kupili smo 74 trenerke, 44 dukserice, 35 polo majice i 130 sportskih majica. Ovo je još jedan dokaz s kojim smo potvrdili da ulažemo u našu djecu koja su budućnost ovog grada", naveli su.

"Želimo još naglasiti da je upis u toku, te da upišete svoje dijete na vrijeme. Jedno dijete u dvorani je manje jedno na ulici. Naš klub radi u 3 sekcije koje su vrhunski opremljene za karate sport. Neka vaše dijete trenira sa najuspješnijim. Dođite, i uvjerite se", poručili su iz KBV "Budo".

Treninzi se održavaju svaki dan osim srijede, i to:

- ponedjeljak i petak - OŠ "Liskovac" od 17:00h

- utorak i četvrtak - MZ "Čizmići" od 18:00h

- subota i nedjelja - Gradska sportska dvorana (subota od 16:00h, nedjelja od 17:30h).

 

Više informacija možete dobiti kod trenera Senada Vilića  061/773-956.