Dobri rezultati članova KBV "Budo" iz Cazina na "Ljubljana Open 2018"

Članovi KBV BUDO Cazin su 17. novembra 2018. godine nastupili na 14. međunarodnom turniru ”Ljubljana Open” u Sloveniji gdje je učestvovalo 12 država, 108 klubova i 860 takmičara.

Cazinski klub predstavljalo je 13 takmičara koji su napravili i više nego dobar rezultat. Zauzeli su 15-to mjesto u ukupnom poretku sa osvojene 2 zlatne, 2 srebrene i 3 bronzane medalje.

Kad se uzme u obzir jačina i kvalitet turnira, ovo je odličan rezultat, jer ove godine su nastupili u manjem sastavu nego prošle godine, te se plasirali u sami vrh i zauzeli 3. mjesto u veoma jakoj konkurenciji. Bez obzira na to, takmičari KBV Budo Cazin došli su do izražaja i odlično odradili svoj posao, te pokazali da mogu napraviti rezultat i na ovako jakom turniru.

Image

Istog dana se održavalo i Državno prvenstvo u Banja Luci za kadete - juniore i U21 gdje su također nastupila dva takmičara Kluba. Tu, nažalost, nisu uspjeli uzeti državnu medalju.

Osvajači medalja na 14. Ljubljana open su:

– Vilić Elvedin 1. mjesto borbe 12. god +45,
– Borbe seniorke A. Alili open kategorija,
– Muranović Ilhan 2. mjesto borbe 13 god.-40,
– Harbaš Refko 2. mjesto borbe 13 god.-50,
– Vilić Elvedin 3. mjesto dječaci 11 godina -45,
– Vilić Sara borbe 7-9 god +30 kg,
– Muranović Ilhan kate dječaci 13 godina.

Image

Uprava kluba se zahvaljuje roditeljima koji su ih pratili i bili podrška, jer bez njih ne bi uspjeli praviti ovako dobre rezultate.