Kenan Horić postao slobodan igrač

Nakon 17. kola u turskoj Super Ligi ekipa Antalyaspora zauzima šesto mjesta s 27 bodova. Ovo je svakako dobar rezultat, kada se zna da je situacija u klubu daleko od idealne.

Od augusta 2016. godine član ovog kluba je i bh. internacionalac Kenan Horić. Ovaj defanzivac jučer je raskinuo ugovor s turskim klubom, te je trenutno slobodan igrač što je potvrdio za SportSport.ba.

"Moj advokat je poslao zahtjev u klub za jednostrani raskid ugovora, te sam u principu slobodan igrač. Klub je zapao u veliku finansijsku krizu i još je nekoliko igrača iz istog razloga kao i ja napustilo klub. Dugovanja prema igračima su velika i ne znam kako će riješiti to sve, ja im želim sve najbolje u nastavku sezone i nadam se da će klub u budućnosti biti još bolji i stabilniji", ističe Horić.

Trenutno se nalazi u Zenici, gdje redovno trenira i čeka rasplet oko narednog kluba.

"Održavam formu s privatnim trenerom i čekam poziv, vjerujem da ću u što kraćem roku saznati ime novog kluba, naravno mislim na inostranstvo jer sam još pun motiva za dokazivanje u jakim ligama u Evropi", kazao je za SportSport.ba Kenan Horić.

Horić je prošao sve omladinske kategorije Čelika, te u seniorskoj konkurenciji odigrao više od 100 utakmica, kao kapiten Čelika i najbolji igrač kluba u toj sezoni ostvario je transfer u slovenske Domžale u januaru 2014. godine. U dresu Domžala odigrao je 90 utakmica, gdje je također nosio kapitensku traku.

Nakon sjajnih igara u prvenstvu Slovenije, te kvalifikacijama za Evropsku ligu u junu 2016. godine ostvaruje transfer u turski Antalyaspor s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor. U dresu Antalyaspora odigrao je 10 utakmica, da bi zatim na lični zahtjev otišao na posudbu u kiparski Pafos, gdje je prošle sezone ubilježio 22 nastupa. Ovog ljeta se vratio u Antalyaspor, ali nije upisao nijedan nastup u prvom dijelu sezone.