Khabib je kao trener nemilosrdan - Rođak ga moli i preklinje da ga pusti, ali nije bilo šanse

.
Abubakar se našao u komori iz koje je silno želio van

 

Abubakar Nurmagomedov borit će se večeras u Las Vegasu protiv brazilskog borca Elizeua Zaleski dos Santosa. Za ovaj meč Abubakara je ponovo pripremao njegov rođak Khabib, a legendarni borac je pokazao kako nema milosti kada priprema ni vlastite rođake i u komori za oporavak Abubakar je doživio pravi pakao.

Abubakar Nurmagomedov je pripreme za novi UFC meč odradio u Sjedinjenim Američkim Državama u čuvenoj AKA dvorani. Uz njega je bio i Khabib Nurmagomedov koji mu je odlučio pomoći da se što bolje spremi za brazilskog borca Elizeua Zaleski dos Santosa.

U prethodnom periodu se itekako žestoko radilo, a kako bi se oporavio od povreda Abubakar je ušao u komoru za krioterapiju, gdje međutim na debelom minusu nije dugo izdržao.

Krioterapija je liječenje hladnoćom. Borci se brže oporavljaju kada koriste hladne komore, ali Abubakaru to nije baš najbolje sjelo.

Silno je 33-godišnji borac želio izaći. Molio je trenera Javiera Mendeza da ga pusti napolje: "Molim te, otvori", konstantno je vikao dagestanski borac.

Khabib to nije dopustio. Nije želio da Abubakar prelako odustane i uputio mu je riječi podrške, ali ne dozvoljavajući mu da izađe iz komore.

"Ne, ne. Slušaj me brate. Opusti se i pogledaj me. Možda ti je ovo posljednji minut u životu. Volim te brate, želim to da znaš. Nema šanse da otvori. AKA nikad ne odustaje. Nikad", govorio je Khabib.

Nastavio je međutim Abubakar s molbama da ga puste vani. Na kraju su se ipak sažalili i nakon nešto duže patnje ovaj borac je napustio komoru uz smijeh sa svih strana.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Abubakar Nurmagomedov je 33 godišnji dagestanski borac iz čuvene šampionske porodice, ali je jedan od rijetkih koji ima više poraza u profesionalnoj karijeri.

On je u dosadašnjoj karijeri odradio ukupno 21 meč. Ima učinak od 17 pobjeda, tri poraza i jedan neriješen meč.

Khabib se za njegove treninge počeo brinuti 2021. godine. Rad s njim se isplatio i ostvarene su dvije pobjede u UFC-u.

The Eagle mu, zbog odluke da se neće previše isticati u javnosti, neće bi u uglu u meču protiv Dos Santosa, ali rad s njim znači dosta i vidjet ćemo hoće li se nastaviti nevjerovatni niz Khabibovih boraca koji izgledaju nepobjedivo.

 (Foto: Screenshot)