Kid: Niko nikada sam nije dobivao utakmice, pa ne može ni Dončić

asdfda

Trener Dalas Meveriksa Džejson Kid (Jason Kidd), zatražio je od svojih igrača budu prava podrška Luki Dončiću, koji je za sada jedina prijetnja Finiks Sansima.

Nakon dvije domaće utakmice Finiks u seriji konferencijskog polufinala vodi protiv Dalasa s 2-0.

- Prva stvar jeste da neko mora pomoći Dončiću. Niko nikada nije sam dobivao utakmice pa ne može ni Dončić. Treba mu prava pomoć onih koji to znaju obavljati najbolje, a za sada je to izostalo. Isto tako, moramo bolje igrati odbranu. Ne možemo u doigravanju primati preko 120 poena po utakmici - rekao je Kid.

Dončić je u dvije utakmice protiv Finiksa kombinirano postigao 80 poena (45+35). U prvom susretu je imao dobru potporu u Maksiju Kleberu (Maxi - 19 poena), a u drugom od Redžija Buloka (Reggie Bullock - 16 poena), ali je prvenstveno nevidljiv Džejlen Branson (Jalen Brunson) koji se kroz aktuelnu sezonu profilisao u drugog klupskog igrača, dok dobro ne igra ni Spenser Dinvidi (Spencer Dinwiddie), prva opcija s klupe.

Branson je, primjerice, u prvom duuelu iz igre gađao 6-16, a u drugom susretu samo 3-12.

- Ovo je doigravanje. Ovo je vrijeme kada se treba igrati timski i više njih se mora priključiti Dončiću. Samo tako možemo okrenuti situaciju protiv najbolje momčadi lige - zaključio je Kid.

Foto: Instagram