KK Igokea: Amer Čolan je čovjek koji ruši sve

asd
Iz KK Igokea komentarisali su izbacivanje njihovog kluba u niži rang takmičenja te su naveli kako se "nastavlja serija apsurda vezanih za Košarkaški savez BiH".

Godinama se borimo sa odsustvom smisla i osjećaja za takmičenja, klubove, igrače od strane čelnih ljudi Saveza. Sjetimo se da Igokea jedne sezone nije igrala takmičenje, pa smo prošle godine do posljednjeg uslovljavani da igramo tri takmičenja, što je nečuveno u sportskom svijetu! Sve je to zasluga Amera Čolana, koji treba da je servis klubovima, a on je čovjek koji ruši sve. Zato će morati da ode sa funkcije koju sada obavlja“, kazali su iz KK Igokea.

Borac, Sparsi i Igokea neće biti izbačeni iz lige, poručili su te dodali kako će sva pravna sredstva iskoristiti i da će se izboriiti za to.

To je sve što treba reći o današnjoj pompeznoj vijesti i do sada neviđenoj odluci komesara takmičenja. Ovo je vrijeme kada će KS BiH da doživi promjene koje se već dugo odlažu, a to je valjana registracija Saveza, usklađena sa zakonima. Odlučivanje u skladu sa tim, a to je da KS RS ima 50 posto učešća i odlučivanja. Kad se to završi, onda možemo dalje raditi što se košarke tiče“, naveli su.

Podsjetimo, prethodnog vikenda desio se skandal koji je uzdrmao bh. košarku zbog pobune tri kluba u vezi odigravanja Final Foura prvenstva BiH za košarkaše.

Igokea, Sparsi i Borac odlučili su ne pristupiti Final Fouru, a jedini tim koji je pristao organizovati završnicu i pojaviti se na istoj je HKK Široki Brijeg koji je na kraju i proglašen prvakaom Bosne i Hercegovine za sezonu 2020/21.

Danas je komesar Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše Nadir Koredžija donio odluku da se Igokea, Sparsi i Borac zbog odbijanja igranja Final Foura izbace u niži rang takmičenja, te da se pomenuti klubovi kaze sa po 3.000 KM.