Klopova mašinerija juriša ka tituli: Liverpul slavio na gostovanju kod Vulverhemptona

Utakmica 24. kola Premijer lige

Nogometaši Liverpula pobijedili su na gostovanju ekipu Vulverhemptona rezultatom 2:1 u utakmici 24. kola engleske Premijer lige.

Izabranici Jirgena Klopa (Jurgen Klopp) bolje su otvorili utakmicu, a do vodstva došli su u 8. minuti kada je Džordan Henderson (Jordan), nakon kornera odlično pogodio glavom s oko 11 metara. U 11. minuti domaćini su pokušali uzvratiti kada je Met Dorti (Matt Doherty) također glavom šutirao, ali je lopta otišla pored lijeve stative. Liverpul je nakon toga imao nešto veći posjed lopte, no do odlaska na odmor promjene rezultata nije bilo. 

U 47. minut Mohamed Salah mogao je udvostručiti prednost Liverpula, ali je udarac Egipćanina fantastično odbranio Rui Patrisio (Rui Patrício). Vulverhempton je do izjednačenja došao u 51. minuti. Adama Traore je pokazao sjajnu tehniku i lijepo je centrirao u šesnaesterac, gdje je loptu dočekao  Raul Himenez (Jimenez) koji je lijepo zabio glavom za 1:1. 

Roberto Firmino u 60. minuti pokušao je zabiti odbijanac s ruba šesnaesterca, ali mu je golman domaće ekipe odlično odbranio. Osam minuta kasnije, na drugoj strani veliku priliku je imao Himenez koji je unutar peterca išao jedan na jedan s golmanom Liverpula, ali mu je Alison (Alisson) fantastično odbranio. 

Igrala se 70. minuta kada je Mohamed Salah ušao u šesnaesterac i pucao, ali samo pored lijeve stative. Liverpul je do pobjede došao u 84. minuti kada je Džordan Henderson asistirao Robertu Firminu, koji je loptu poslao u mrežu domaćina za konačnih 2:1.

Liverpul nakon svoje 23 odigrane utakmice ima 22 pobjede i samo jedan remi, odnosno 67 osvojenih bodova od mogućih 69.