Klopp objasnio koji problem treba riješiti da bi došao u Italiju

klopp
Misli o svemu Jurgen Klopp trenutno je sigurno jedan od najboljih trenera na svijetu.

Klopp radi odličan posao s Liverpoolom s kojim je prošle sezone postao prvak Evrope, a ove je na najboljem putu da po prvi put nakon 30 godina donese Redsima titulu prvaka Engleske.

Njemački stručnjak s Redsima ima ugovor na još četiri godine, ali je poručio da se može desiti da ranije napusti Anfield. Kada je došao u klub obećao je da će osvojiti sve što bude mogao, te da će se nakon toga oprostiti od Liverpoola.

Klopp je već sada osvojio skoro sve titule i mediji već lagano špekulišu o tome gdje bi mogao nastaviti karijeru. Mnogi kao narednu destinaciju navode Italiju, ali Klopp još uvijek nije spreman za to i otkrio je šta je najveći problem.

"Neću doći u Italiju još uvijek. Volim vašu zemlju, vrijeme, fantastičnu hranu, ali da bih radio svoj posao moram naučiti italijanski jezik koji trenutno ne poznajem najbolje. Treba mi otprilike godina dana da ga savladam, a onda ćemo vidjeti šta će se desiti. Trenutno ne razmišljam o dolasku u Italiju, no na odmoru ću sigurno posjetiti tu zemlju. Što se tiče posla vidjet ćemo u budućnosti šta će biti, jezik je trenutno veliki problem", rekao je Klopp za Radio Anch'io Sport.

Izvor: