Klopp u čudu nakon Mourinhovih riječi: Mislio sam da se nakon utakmice šalio

Klopp
Trener Liverpoola Jurgen Klopp kaže da ga je Jose Mourinho zatekao kada je nakon meča rekao da je bolji tim izgubio te da je u prvi mah mislio da se Portugalac šali.

 

Menadžer Tottenhama nakon utakmice je kritikovao Kloppa i čitavu ekipu Liverpoola zbog velikog pritiska koji tokom čitave utakmice vrše na sudije, a da to nije sve rekao je Klopp nakon meča te otkrio da mu atmosfera uopšte nije bila napeta.

 

"Meni to uopće nije izgledalo napeto, Mourinho nije bio sretan. Nakon meča mi je rekao da je bolja ekipa izgubila, a ja sam mislio da se on šali. Nije se šalio i to je to", rekao je Klopp koji je bio izuzetno sretan zbog pobjede svojih igrača.

 

"Bila je ovo veoma dobra utakmica protiv ekipe koja je monstrum u kontranapadu, mi smo dominirali u posjedu i upisali zasluženu i važnu pobjedu. Veoma sam sretan, a kada je Firmino postigao gol poslao me je na Mjesec", rekao je Klopp.

 

Također, rekao je da je Son kod Tottenhamovog gola bio u nedozvoljenoj poziciji i da je apsolutno siguran u te navode, ali je dodao da ipak ne krivi nikoga.

 

Naredni meč Liverpool će igrati protiv Crystal Palacea u gostima, a nakon toga protiv WBA kući i Newcastlea, opet u gostima.