Klopp ukinuo zabranu koju je donio 2016. godine

Karizmatični Jurgen Klopp nakon dugih sedam godina uspio je da osvoji jedan veliki trofej.

Nijemac je od Liverpoola stvorio mašinu koja melje, svi hvale stil igre kojim igra njegova momčad, a kao kruna rada na Anfieldu prije nekoliko dana došao je 'ušati pehar' kojeg je osvojio savladavši Tottenham u finalu Lige prvaka (2:0).

Nakon velikog uspjeha Klopp je odlučio i da ukine zabranu koju je odredio za igrače još u ljeto 2016. godine. Naime, na početku epizode u Liverpoolu je poručio igračima da ne diraju znak 'This is Anfield' koji se nalazi na izlasku iz tunela, a takvu odluku je objasnio riječima da to ne smiju dirati sve dok ne osvoje neki trofej.

"To je znak respekta. Ja sam dodirnuo kao trener Borussije Dortmund i izgubili smo 4:0. Taj znak ćemo dirati kada osvojimo nešto, jer ovo je zaista veliki klub", rekao je tada Klopp.

Jedini koji je imao pravo dirati taj znak je Jordan Henderson koji je s klubom osvojio engleski Liga kup 2012. godine, međutim nakon što su sada osvojili Ligu prvaka, sada to smiju svi u timu.

Za Kloppa je osvajanje Lige prvaka bilo ujedno treća sreća, budući da u prva dva pokušaja nije uspio. Prije šest godina vodio je Borussiju Dortmund koja je na Wembleyju izgubila od Bayerna (1:2), a prošle godine je na klupi Liverpoola izgubio od Real Madrida (1:3).