Ko će umjesto Gennara Gattusa?

Gennaro Gattuso vjerovatno će napustiti klupu Milana na kraju sezone.

Rukovodstvo Rossonera nije zadovoljno načinom na koji klub vodi nekadašnji fudbaler ovog tima i odlučili su potražiti novog trenera.

Izvršni direktor kluba Ivan Gazidis razmatra nekoliko opcija, a zasada se najveće šanse daju dvojici kandidata koji trenutno rade u Engleskoj.

To su menadžeri Arsenala i Chelseaja Unai Emery i Maurzio Sarri, koji su navodno glavni kandidati za preuzimanje klupe ekipe sa San Sira.

Gazidis za sada više 'naginje' prema Emeryju. Želi na klupi čovjeka koji nije Italijan, a 47-godišnji španski stručnjak mu je u ovom trenutku prvi izbor.

Ako njega ne uspije dovesti okrenut će se Sarriju. Rukovodstvo Chelseaja će se gotovo sigurno rastati sa menadžerom ako klub ne osigura plasman u Ligu prvaka.

To je u ovom trenutku za Plavce neprihvatljiva opcija. Sarri je na izazovu do kraja sezone, a Rossoneri spremno čekaju rasplet situacije oko ovog stručnjaka.

Kao potencijalni trener Milana spominjao se i Antonio Conte. Međutim, on se navodno odlučio za druge opcije i sa njim razgovora nije bilo.

Gattuso će tako vjerovatno napustiti Milan nakon godinu i po. Ekipu je preuzeo u novembru 2017. godine, a vodio ju je u 77 utakmica. Upisao je 36 pobjeda, 22 remija i 19 poraza.