"Ko je doveo Pjanića ako nisam ja? Ja sam lično razgovarao sa njim"

.
Trener Bešiktaša Sergen Yalcin o dolasku bh. veznjaka

 

Miralem Pjanić postao je novi član turskog prvaka Bešiktaša.

Iskusni veznjak stigao je na posudbu iz Barcelone, a sinoć je kao velika zvijezda dočekan od strane navijača istanbulskog kluba.

Zasluge za dolazak Pjanića na sebe je preuzeo trener Bešiktaša Sergen Yalcin, koji je opisao dešavanja u ovom transferu.

"Ko ga je doveo ako nisam ja? Ja sam ga kontaktirao. Ja sam sa njim obavio razgovor putem Face Timea", rekao je Yalcin i dodao je:

"Bio sam veoma uzbuđen i sretan kada je rekao da želi doći. Pitao sam ga i o određenim natpisima da ne želi doći. Rekao je da su to gluposti", rekao je Yalcin.

https://twitter.com/Besiktas/status/1435709610405634055?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1435709610405634055%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fsportsport.ba%2Ffudbal%2Fmiralem-pjanic-sergen-yalcin-transfer%2F407623

Miralem Pjanić je sinoć dočekan u zaista velikom stilu i nema dileme da će biti jedna od najvećih zvijezda u turskom fudbalu.

Koeman odgovorio na prozivke Miralema Pjanića: Drugi igrači su bili bolji i to je to

Miralem Pjanić je bio žestok prema treneru Barcelone Ronaldu Koemanu na odlasku iz Barcelone.

"Koeman me nije poštovao. Nikad nije razgovarao sa mnom i ne znam šta je želio od mene. Nikad mi nije dao pravu šansu. U svakoj utakmici koju sam igrao stavljao me na drugačiju poziciju. Iskreno, pitao sam se šta radim pogrešno. Možda mu se nije dopalo šta sam rekao pred novinarima. Možda je to, a možda me jednostavno nije volio. Volio bih da mi je to rekao u lice", rekao je Pjanić.

Koeman je u razgovoru za Mundo Deportivo objasnio situaciju oko Pjanića i istakao je kako su jednostavno drugi igrači bili bolji od bh. fudbalera.

"Mislim da je malo isfrustriran i to potpuno razumijem da je razočaran", rekao je Koeman za Mundo Deportivo i nastavio je:

"U našem sistemu igre kojeg preferiramo, sa i bez lopte, on je izgubio mjesto od konkurencije. Ništa drugo se nije dešavalo. Pokušali smo, ali drugi igrači su bili bolji. Želim mu sve najbolje", rekao je trener Barcelone.

Pjanić je za katalonskog velikana odigrao 30 utakmica. Šansu je uglavnom dobijao sa klupe i nije imao ozbiljnog učinka.

Foto: Screenshot