Konačno je otkriveno ko je glavni "krivac" što je Ronaldo potpisao za Juventus

Ronaldo je prešao u Juventus i postao važan igrač torinskog tima

Poslije odigranog finala prošle godine, između Real Madrida i Liverpoola na Olimpijskom stadionu u Kijevu, mnogi navijači i simaptizeri kluba iz Madrida nisu ni sanjali da će za samo mjesec dana poslije pomenutog finala ostati bez najboljeg igrača u proteklih deset godina, Cristiana Ronalda.

Iako su mediji tih dana pisali da se on nalazi u sukobu sa Florentinom Perezom i da je taj čovjek spreman uraditi sve kako bi zadržao Ronalda, ipak u tome nije uspio. Pričalo se da Manchester United želi vratiti fantastičnog reprezentativca Portugala u svoje radove, da će on možda krenuti stopama Zlatana Ibrahimovića i otići u MLS, ali to se na kraju nije desilo.

Juventus je sljedeći tim koji se raspitivao za usluge Cristiana Ronalda, i u julu 2018. godine, uspjeli su u namjeri da potpišu jednog od najboljih igrača svih vremena.

U razgovoru za Sky Sport, bivši igrač Manchester Uniteda i reprezentacije Francuske, Patrice Evra, kazao je da je on bio glavni “krivac” zbog čega je Cristiano Ronaldo odabrao Juventus ispred ostalih klubova.

Naime, nakon jednog telefonskog razgovora, reprezentativac Portugala raspitivao se o Juventusu, i Evra mu je objasnio kakvoj filozofiji torinski klub teži.

“Ronaldo me kontaktirao i raspitivao se o Juventusu. Tražio je od mene da mu objasnim zbog čega je Juventus poseban, a ja sam mu rekao da torinski klub teži klupskoj filozofiji koja će mu najbolje odgovarati”, objasnio je Patrice Evra za Sky Sports.

Podsjetimo, obojica fudbalera nosili su dres Manchester Uniteda tri godine, tačnije od 2006. do 2009.