Ko je potencijalno pojačanje Želje: Već je radio s Akrapovićem, posljednji je heroj velikana iz Sofije

ć

Na Grbavici vrijedno rade kako bi pokušali dovesti adekvatna pojačanja za predstojeće izazove FK Željezničar, a čini se da su pronašli novog napadača.

Riječ je o 22-godišnjem fudbaleru iz Gane i članu CSKA iz Sofije Bismarku Čarlsu (Charles), koji je već sarađivao s trenerom "Plavih" Brunom Akrapovićem.

Ko je novi trener Željezničara: Nesuđeni selektor BiH, odbio Sarajevo i umalo srušio Murinja
Čarls je napadač koji može igrati i na krilu i sigurno je da Akrapović dobro poznaje njegove kvalitete. Njemu je istakla posudba u bugarskom Pirinu, pa se vratio u CSKA.

Inače, Čarls nije u planovima trenera Nestora El Maestra, klub iz Sofije želi raskinuti ugovor, a napadač iz Gane to ne prihvata i traži novu posudbu, prenijeli su bugarski mediji.

Prema tvrdnjama Bugara, Željezničar bi ga doveo na posudbu uz opciju otkupa na ljeto.

Čarls je svojevremeno bio junak CSKA, jer je klubu iz Sofije donio posljednji trofej. Bilo je to u kupu 2021. kada je CSKA savladala Ardu sa 1:0 golom Čarlsa u 85. minuti.

Bismark Čarls je u svojoj karijeri igrao još za Berekum Čelzi u Gani, kosovskim Vuštriju i Trepču, prije nego je stigao u Sofiju.

Od dolaska u CSKA sakupio je  45 nastupa, postigao pet golova i tri puta asistirao.

Što se Željezničara tiče, "Plavi" se pred nastavak sezone pripremaju u Međugorju gdje su odigrali dvije utakmice. Izgubili su od Međugorja (2:1) i Neretvanca iz Opuzena (1:0).