Ko su kandidati za klupu Bajerna, jedan već odustao

Minhenska trenerska križaljka.

Minhenski Bajern je u potrazi za novim šefom stručnog štaba, nakon što je smijenjen Niko Kovačposlije poraza od 1:5 u Frankfurtu Navodno, pet imena je bilo u igri, a sada je taj spisak sveden na četiri stručnjaka. Jedna od želja uprave Bavaraca je i holandski stručnjak Erik ten Hag, koji je svojevremeno radio u Minhenu kao trener drugog tima, dok je na klupi prvog tima Bajerna sedeo Pep Gvardiola.

Holanđanin je u prethodnoj sezoni napravio čudo sa Ajaksom - osvojio duplu krunu u Holandiji, i umalo odveo svoj tim u finale Lige prvaka. Zbog svega navedenog, u Bajernu ga video kao jedno od boljih rješenja, posebno na njegovom dolasku insistira izvršni direktor Karl-Hajnc Rumenige (Karl-Heinz Rummenigge). 

Međutim, Ten Hag je izjavio da neće napuštati Ajaks usred sezone.  

Naredna dva meča Bavaraca u Ligi prvaka i prvenstvu, prije novembarske reprezentativne pauze, vodit će Hansi Flik (Hans-Dieter Flick), koji je bio pomoćnik hrvatskog trenera...

Mediji smatraju da je prvi favorit Hoze Murinjo (Jose Mourinho), a potom slijede Maks Alegri (Massimiliano Allegri), Arsen Venger (Wenger), Ralf Ragnik (Rangnick)..