"Kobe Bryant" se ukazao na SP-u i postao senzacija: Ko je košarkaš koji podsjeća na legendu (VIDEO)

košarka
Košarkaški fanovi ostali su zapanjeni nakon što se na Svjetskom prvenstvu pojavio igrač koji neodoljivo po svemu podsjeća na legendarnog Kobea Bryanta.

 

Naravno, prije svega važno je naglasiti, kvalitetom se malo ko u historiji košarke mogao porediti s legendarnim Bryantom. Ni protagonist zanimljive priče na Svjetskom prvenstvu, koje se trenutno igra, naravno da ne može u istu rečenicu sa slavnim košarkašem, ali njegov lik, stil i izgled na parketu neodoljivo podsjećaju na Bryanta.

Riječ je o bivšem NBA igraču Rondaeu Hollis-Jeffersonu (28), koji je naturalizovani Amerikanac koji nastupa za reprezentaciju Jordana na Svjetskom prvenstvu. Izazvao je pometnju na društvenim mrežama nakon što je viralna snimka pokazala kako izvodi nekoliko poteza na terenu koji podsjećaju na Kobea Bryanta.

Hollis-Jefferson se u odličnom svjetlu pokazao u prvoj utakmici Jordana protiv favorizovane Grčke. Ovaj krilni košarkaš brzo se kretao protiv Grka, postizao je poene, skakao i probijao do koša u stilu Kobea.

Nije teško pogoditi ko je njegov uzor oduvijek bio. Na leđima nosi čuveni Bryantov broj "24", nosi široki dres poput svog uzora, a i koristi slične driblinge i način šuta dok se zabacuje u stranu.

Toliko je sličnosti da je i FIBA uz videoisječak nastupa protiv Grčke objavila post posvećen Bryantu.

"Kobe sigurno ovo gleda smiješeći se", naveli su iz FIBA-e.

Inače, košarkaš rodom iz Chestera šest sezona proveo je u NBA ligi. Igrao je za Brooklyn, Toronto i Portland, a onda se 2021. godine otisnuo u svijet i igrao je na najrazličitjim kontinentima. Trenutno je član Atleticos San German ekipe iz Portorika.

Rondae Hollis-Jefferson imat će danas ponovo priliku predstaviti se navijačima na velikoj sceni pošto njegov Jordan u drugom kolu Svjetskog prvenstva igra protiv Novog Zelanda. Nakon 24 poena protiv Grčke, i danas će biti glavna uzdanica svoje reprezentacije.

Foto: Screenshot

 

VIDEO