Kolašinac neće igrati protiv Armenije, nadamo se da će biti spreman za Grčku

Pomoćni trener reprezentacije BiH, Gordan Ciprić, otkrio je prilikom današnjeg obraćanja novinarima kako je Elvis Sarić definitivno otpao za predstojeće utakmice sa Armenijom i Grčkom, a kako u ovoj prvoj utakmici neće biti ni Seada Kolašinca.

“Pjanić nije imao nikakvih problema, to je jedna mala trauma poslije utakmice, ali ništa značajno. On će trenirati danas, dok nam je Sarić definitivno otpao i ostat će na intenzivnim terapijama. Što se tiče Kolašinca, ni on neće moće igrati protiv Armenije, ali se nadamo da će biti spreman barem za Grčku”, rekao je Ciprić.

Dodao je kako je atmosfera na nivou i da se kod igrača vidi motiv.

“Ovih dan, dva smo prije svega razgovarali sa igračima, što nam je izuzetno bitno da imamo tu atmosferu koju smo stvorili kroz ovaj period igranja u Ligi nacija. Kod igrača se vidi jedan naglašeni motiv, te spremnost i ozbiljnost da u ovaj ciklus kvalifikacija krenemo maksimalno ozbiljno, jer nema prostora nijednom kiksu ako nam je cilj plasman na EP”.

Susret sa Armenijom igra se 23. marta na stadionu “Grbavica” u Sarajevu, dok je meč sa Grčkom na programu 26. marta na “Bilinom polju” u Zenici, prenosi BiH.ba.