Kolašinac se ekspresno oporavio: Došao sam u Englesku da igram protiv najboljih

Podsjećamo, Kolašinac je u Arsenal stigao kao slobodan nogometaš, a pored ekipe s Emiratesa, brojni drugi klubovi pokazali su interesovanje za najboljeg lijevog beka Bundeslige iz prošle sezone. 

Dugo vremena se Kolašinac dovodio u vezu s prelaskom u Juventus, poslije i Manchester City, ali je ključna odluka na kraju bila dolazak u Englesku gdje je obukao dres Arsenala.

"Želio sam igrati protiv najboljih ofanzivaca svijeta, a to je u engleskom Premiershipu moguće. Igranje protiv takvih protivnika je izazov i to me dovelo u ovu ligu", rekao je defanzivac Arsenala.

Kolašinac je odigrao 62 minute u pobjedi Arsenala protiv Milana u meču Evropske lige, a iako je u prvom trenutku bilo razloga za strah o eventualnoj povredi, on je već u nedjelju zauzeo svoje mjesto na poziciji lijevog beka i u novoj pobjedi Arsenala igrao je svih 90 minuta.

Zbog toga, on će gotovo sigurno naći mjesto na spisku selektora Roberta Prosinečkog koji će u utorak objaviti spisak igrača koji putuju na prijateljske utakmice sa Bugarskom i Senegalom.