Kolika je Edin Džeko legenda na Etihadu dovoljno pokazuje današnja objava Manchester Cityja

.
Ne zaboravljaju ga

 

Edin Džeko je ikona Manchester Cityja. Legenda je kluba, a to se jasno moglo vidjeti i danas objavom koju je tim s Etihada objavio.

Godine 2011. Edin Džeko je iz Wolfsburga stigao u Manchester City i za četiri i po godine stekao status legende kluba.

Između ostalih, Dijamant je s ovim timom osvojio dva trofeja u Premier ligi Engleske, a naročito se izdvaja onaj 2012. godine.

Tada je City slavio u onoj kultnoj utakmici protiv QPR-a preokretom u zadnjim minutama s 3:2, a Džeko je ušao u igru i pogodio za 2:2 u nadoknadi vremena.

Prošlo je već skoro devet godina otkako je Džeko napustio Manchester City, ali na Etihadu Sarajliju ne zaboravljaju što su i danas pokazali.

Edin Džeko danas slavi svoj 38. rođendan, a Manchester City nije propustio priliku da čestita putem društvenih mreža.

Poželjeli su iz Cityja Edinu Džeki sretan rođendan, a on se javio u komentarima i zahvalio se, što je izazvalo buru reakcija navijača Cityja.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Inače, Eidn Džeko danas u dresu Fenerbahcea igra utakmicu 30. kola turske Super Lige protiv Trabzonspora našeg Edina Višće.

Rođendan, dan pred okupljanje reprezentacije u Sarajevu, te "jurnjava" za Galatom kada je u pitanu titula prvaka Turske, idealni motivi da Dijamant i danas zasjaji.

Osim toga, Mauro Icardi je danas s dva gola prišao na samo jedan gol zaostatka Edinu Džeki na listi najboljih strijelaca turskog prvenstva.