Koliko zarađuje Novak Đoković, luksuzne jahte, velika imanja i donacije

djole
Samo u 2019. godini Novak je zaradio 9,1 milion dolara na takmičenjima, više nego bilo koji njegov rival

 

Novak Đoković je peti put trijumfovao u Rimu početkom prošle sedmice i postavio novi rekord, osvojivši 36. Masters u karijeri.

Đoković je jedan od najuspješnijih tenisera u historiji tog sporta i jedan od najbogatijih igrača svih vremena. Do sada je u karijeri osvojio 134 miliona dolara samo na osnovu osvojenih nagrada. Njegova neto vrijednost, prema grubim podacima, iznosi oko 220 miliona dolara u ovoj godini, piše italijanski portal Tennis Fever.

Na primer, samo u 2019. godini Novak je zaradio 9,1 milion dolara na takmičenjima, više nego bilo koji njegov rival. Forbs mu je posvetio analizu u julu prošle godine, prema kojoj je njegova zarada iznosila 50 miliona dolara, od čega je više od 40 miliona na osnovu sponzorstava (Seiko, Lacoste, Asics, Ultimate Softvare Group, Pežo).

Pored ovih, važan izvor prihoda donosi i njegova knjiga iz 2013. godine "Serviraj za pobedu", gdje svjetski šampion govori o tome kako je ishrana uticala na njegovu sportsku karijeru. Osim toga, Đoković se posvetio hrani i piću i na drugi način: kroz "ĐOKOlife" keks i energetske pločice, kao i restoran Novak na Novom Beogradu.

Pitanje koje se nameće spontano, i koje postavlja i italijanski portal, jeste: Šta će Nole učiniti sa svim ovim novcem? Čini se da je omiljena "razonoda" srpskog šampiona kupovina nekretnina. Đoković je, pored kuće u Monte Karlu, 2017. godine kupio i dva kondominijuma u ​​njujorškom naselju Soho, za 10 miliona dolara.

Ima još tri doma vrijedna više od 9 miliona dolara (raspon cijena njegovih posjeda je između 2 i 13 miliona dolara). Automobili su takođe njegova strast, za razliku od jahte koju je 2009. kupio za 2,5 miliona dolara i koja je, čini se, odmah prodata. U Novakovoj floti nalaze se Tesla Model X, kao i razni modeli Audija i Mercedesa.

Mora se dodati i ono najvažnije, Novak Đoković i njegova supruga svake godine pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija, u okviru svoje dobrotvorne organizacije.