Konte u šoku: Osam igrača Totenhema pozitivno na koronavirus

covjek
Klub nije službeno objavio koji su igrači pozitivni, ali mediji navode kako su među njima Son, Moura i Dejvis.

Raste broj zaraženih koronavirusom u redovima Totenhema, zbog čega je upitna utakmica protiv Rena u posljednjem kolu Konferencijske lige u četvrtak u Londonu.

Trenutačno je na Covid-19 pozitivno osam igrača i pet članova struke londonskog kluba, prenosi Fena.

Klub nije službeno objavio koji su igrači pozitivni, ali mediji navode kako su među njima Son Heung-min, Lukas Moura (Lucas Moura) i Ben Dejvis (Davies).

- Problem je što svaki dan imamo nove ljude s Covidom. Ljudi koji jučer nisu bili pozitivni danas su pozitivni i mi i dalje imamo kontakt s ljudima za koje mislimo da su negativni, kazao je menadžer londonskog sastava Antonio Konte (Conte).

Italijanski stručnjak je dodao kako na raspolaganju ima samo 11 zdravih igrača.

- Imali smo trening. Pripremamo se za utakmicu protiv Rena, ali jako je teško kada ti kažu da je još jedan igrač pozitivan, drugi član stručnog štaba pozitivan i ko sutra? Mi? Još jedan igrač? Još jedan član osoblja, pita se Konte.

Prema UEFA-inim propisima, klub može igrati utakmicu ako ima 13 nezaraženih igrača, uključujući i golmana s popisa od 25 igrača.

Epidemija dolazi kao veliki udarac za Kontea, čija je ekipa pobijedila u posljednje tri uzastopne utakmice i očajnički žele zadržati zamah.