Kontroverzni Francuz opleo po Đokoviću: Mora biti suspedovan, odbio je testiranje

.
Nekadašnji francuski biciklist Marc Madiot (64) oštro je kritikovao Novaka Đokovića nakon dešavanja na završnici Davis Cupa u španskoj Malagi, gdje se Srbijanac bunio zbog doping testa uoči jednog meča.

Sporan je Đokoviću bio tajming jer se osoblje Svjetske antidoping agencije (WADA) u njegovoj svlačionici pojavilo sat i po prije meča protiv Camerona Norrieja u četvrtfinalu, a Madiot kaže da srbijanski teniser mora biti suspendovan.

"Preparati koji se koriste za doping mogu da se detektuju tokom veoma ograničenog vremena i zbog toga je bitno da se testiranje obavi i prije nastupa. Tokom takmičenja može da se dogodi da tragovi proizvoda za doping budu eliminisani. Imaju pravo da sportistu testiraju i prije meča – oni rade svoj posao. Ako urade svoj posao kako treba, gospodin Đoković bi trebalo da bude suspendovan. Odbio je test prije meča, a prihvatio ga je poslije. U biciklizmu, ako odbijete, onda ste pozitivni. Ako ste pozitivni, bit ćete kažnjeni", rekao je Madiot, koji je u Francuskoj jedan od viđenijih bivših sportista, u podcastu "Les Grandes Gueules du Sport".

Inače, Madiot važi i za kontroverznu osobu zbog ranijih izjava u kojima je govorio da se ženama ne bi trebalo dozvoliti takmičenje u biciklizmu jer njemu to ne izgleda lijepo.

Madiot je tokom svoje biciklističke karijere učestvovao na Olimpijskim igrama 1980. godine, a Tour de France je vozio devet puta te mu je najbolji rezultat osmo mjesto iz 1983. godine.

Posljednjih godina je čest gost sportskih podcasta u kojima često s javnošču dijeli svoje zanimljive i kontroverzne stavove.

Podsjećamo, Davis Cup reprezentacija Srbije eliminisana je od Italije u polufinalu ovog takmičenja, koje su Italijani na kraju i osvojili.