Košarka u kolicima i Kickboxing: Bihaćki sport u problemu, ali pojedinci i dalje ostvaruju vrhunske rezultate

.
Iako Bihaćki sport preživljava najteže dane u svom egzistiranju postoje sportaši i sportski radnici koji dostojno prezentuju svoj grad, kanton i državu Bosnu i Hercegovinu.

U periodu od 12. do 22.06.2022. godine Bosna i Hercegovina je bila domaćin Evropskog prvenstva košarke u kolicima B i C divizije. Na ovom prvenstvu članovi reprezentacije BiH, bili su i naši igrači:
– Adnan Šečić,
– Amir Čolić,
– Dino Dizdarić,
– Ramo Rekanović,
a prvi saradnik selektora Bajgorića bio je naš Almir Halilagić.

Predsjednik organizacionog odbora prvenstva, i najzaslužniji za odlično organizovano EP, bio je naš Alaga Pašić, aktuelni predsjednik Saveza košarke u kolicima BiH, kojem je u organizacionom timu desna ruka bio sekretar Gradskog sportskog saveza Bihać Sinan Ferizović.

Rezultatski reprezentacija je odigrala odlično EP i samo je malo sreće i snage nedostajalo da se plasiraju u finale, a koliko smo dobro igrali govori i izbor u najbolju petorku prvenstva, sa najvećim brojem glasova, odnosno MVP prvenstva Ramo Rekanović.

Napomenimo, da su prvenstvu prethodile pripreme u dva ciklusa, od kojih se prvi ciklus u periodu od 23. do 26.05.2022. održao u Bihaću, a drugi u Sarajevu u periodu od 01. do 09.06.2022. godine.

19.06.2022. godine na 19. prvenstvu Balkana u kickboxingu predstavnik BiH, član KBS „Zino“ Bihać, naš Amil Tutić je pobjedio konkurenciju i postao prvak, još jedan u nizu koji dolazi od trofejnog trenera Senada Ćatića.

 

Foto:USN.ba