Košarkaši BiH koriste predah, s "ljepšim" polovinama uživali na večeri u sarajevskom restoranu

košarkaši
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se za nastup za olimpijske pretkvalifikacije, a slobodno vrijeme naši igrači iskoristili su za porodično druženje u jednom sarajevskom restoranu.

 

Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, bh. košarkaški asovi su objavili kadrove sa zajedničke večere, a među prisutnima su bili Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Adin Vrabac, Miralem Halilović, Amar Gegić, Edin Atić, Kenan Kamenjaš i Adnan Arslanagić.

BiH će trenirati u Sarajevu do petka, kada je planiran put u Poljsku na pretkvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Naš tim se nalazi u grupi B sa selekcijama Poljske, Mađarske i Portugala te će se prve dvije ekipe plasirati u polufinale gdje će igrati s najbolja dva tima iz grupe A - Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija.

U kvalifikacije za Olimpijske igre ide pobjednik turnira.

Inače, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je saznala imena protivnika u kvalfikacijama za naredno Evropsko prvenstvo, koje se održava u Finskoj, Poljskoj, Latviji i Kipru.

Naši Zmajevi se nalaze u grupi E sa selekcijama Francuske, Hrvatske i Kipra.

Osim kiparske reprezentacije, kojoj je kao domaćinu već osigurano učešće na EP, plasman na Eurobasket 2025 ostvarit će još dvije ekipe iz ove grupe.

Foto: Instagram