Košarkaši Reala nastavili nizati pobjede, Musa postigao 11 poena u skromnoj minutaži

Musa
Košarkaši Real Madrida pobijedili su u gostima u 26. kolu Eurolige ekipe Asvela rezultatom 75:71 te su tako potvrdili odličnu formu upisavši peti uzastopni trijumf u takmičenju najboljih klubova Evrope.

 

Real je odlično otvorio meč i nakon prve četvrtine su imali već 10 poena prednosti. I do odlaska na odmor prednost se povećavala pa je rezultat prvog poluvremena bio 47:32 za madridski tim.

Ipak, Asvel se budi u trećoj dionici koju rješavaju u svoju korist te su tako nagovijestili neizvjesnu završnicu ovog susreta. Real tada pokazuje svoju snagu i mirnom igrom ipak uspijeva ostvariti sigurnu pobjedu.

Najbolji u redovima Reala bio je Causeur s 14 poena, a pratio ga je Williams-Goss s 13. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa je na parketu proveo samo 18 minuta i za to vrijeme je imao 11 poena i jednu asistenciju.

De Colo i Mathews su bili najbolji kod Asvela sa po 13 poena.

Real se večerašnjom pobjedom izjednačio na prvom mjestu Eurolige s Olympiakosom budući da obje ekipe imaju po 18 pobjeda i sedam poraza. Asvel je na na 16. poziciji s omjerom 8-17.