Veliki trijumf Bh. juniorki: Košarkaška velesila Litvanija “položila oružje” u Skenderiji

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija BiH na Eurobasketu A divizije u konkurenciji U18 koje se igra u Sarajevu savaldala je košarkašku velesilu Litvaniju sa 69:67.

Naše djevojke su sjajno igrale od samog početka, a posebno se izdvojila igra u odbrani. U prvom poluvremenu smo imali devet razlike, ali na odmor se odlazi sa 37:36. Drugo poluvrijeme izabranice Slaviše Ožegovića otvaraju sjajno i odlazimo na +13.

Ipak, u posljenjjoj četvrtini Litvanke hvataju ritam i dolaze na -3, rezultat je glasio 68:65. Do kraja meča više koncetracije imale su naše djevojke i ostvarile veliki trijumf.

Trio Zubac, Mitrić, Kešeljević vodile su našu selekciju do trijumfa. Dragana Zubac je meč završila sa 22 poena i šest skokova, Marija Kešeljević je ubacila 14 poena i upisala sedam asistencija, sjajna Ksenija Mitrić je ubacila 13 poena i dodala četiri skoka.

Kod Litvanije Justina Miaknite je ubacila 12 poena i dodala devet skokova.

Nakon dva kola Latvija ima dva trijumfa, Litvanija i BiH jedan trijumf i proza, Poljska ima dva poraza. U posljednjem kolu naše djevojke igraju protiv Poljske.