KRALJEVI SE VRAĆAJU! Odličan gradski derbi dobrim dijelom obilježio VAR

Najzanimljiviji meč 23. kola španske La Lige odigrali su Atletico i Real Madrid u kojem su više razloga za slavlje imali Kraljevi jer su upisali veoma važnu pobjedu od 1:3.

Nakon ubačaja u 16. minuti lopta je došla do Casemira koji je polu-makazicama savladao Oblaka i donio slavlje svojim navijačima. Jorgandžije su uzvratile nakon samo devet minuta. Correa je proigrao Griezmann koji je pogodio za izjednačenje. Sudac Fernandez je nakon pogotka gledao snimku i odlučio da je gol regularan.

Četiri minute prije odlaska na odmor Gimenez je napravio prekršaj u svom šesnaestercu, a Fernandez je ponovo uz pomoć VAR tehnologije svirao penal za Kraljeve. Precizan s bijele tačke bio je Sergio Ramos. Atletico je nakon minusa od jednog pogotka ušao bolje u drugi dio. Nakon devet minuta igre su postigli gol koji je poništen zbog ofsajda.

VAR se koristio ovog puta, kao i u 68. minuti kada je odlučeno da tim Diega Simeona neće dobiti penal. Konačni rezultat postavio je Bale u 74. minuti udarcem sa desne strane, a na asistenciju Modrića. Domaći tim je u 80. minuti ostao bez Thomasa koji je zaradio drugi žuti karton.

Real je tako prestigao Atletico i sad j prvi pratilac Barcelone koja ima pet bodova više i utakmicu manje. U narednom kolu kraljevski tim dočekuje Gironu dok Atletico gostuje kod Rayo Vallecana. U prvom meču današnjeg programa Getafe je sa 3:1 savladao Celtu Vigo.